Christiania

Christiania er en fristad i København som tiltrækker mange nysgerrige mennesker. Det er et område i bydelen Christianshavn i København med knap 1.000 beboere. Det er en slags kollektivistisk anarkistisk, socialistisk fristad, hvor alle, som bor der, kan være med til at bestemme, hvad der skal ske. Christiania er Københavns fjerdestørste turistattraktion, som årligt har omkring en halv million besøgende turister.
Christiania er kendt for Pusher Street, en gade hvor hash forhandles åbent. Her opfattedes hash ikke som ett fubudt rusmiddel. Men brug eller salg af hårde stoffer ikke tolereras. Dette har været problematiskt med den dasnke politiet. I 2011 blev det anslået, at der dagligt bliver solgt hash 10.000 gange alene på Christiania. I 2012 var hashhandler stadig åbenlyse, og der blev ifølge politiet stadig solgt for cirka en milliard kroner hash om året. Det er politiets opfattelse, at hashhandlen på Christiania styres af rockergruppen Hells Angels.

Hvad kan jeg gøre i Christiania?
Christiania huser have bl.a. koncertsalen "Den Grå Hal", som har haft store navne som Bob Dylan, Metallica, Red Hot Chili Peppers og The Smashing Pumpkins på besøg. Her kan du lytte til musik og drikke øl.


(Isabelle og Ebba)