Operahuset i København


Danmark er kendt for sin berømte arkitektur og design. Der er mange kendte designere der designer alt fra smykker, køkken og arkitektur.
Operaen i København, Copenhagen Opera House er den nationale operan i Danmark. Den er placeret på øen Holmen i hovedstadsregionen lige overfor slottet Amalienborg og på bredden af ​​havnen.

Det er en storslået bygning med en fantastisk arkitektur og design underskrevet Henning Larsen. Med intelligente teknologiske løsninger foreslået af ingeniørerne Rambøll og Buro Happold er det en bygning af sin art. Bygningen er blandt de mest moderne operahuse i verden.
Men det var ikke et billig projekt, det anslås at det var en af ​​de dyreste operahuse der nogensinde er bygget med byggeomkostninger godt over 500 millioner dollar.
Det var muligt at bygge bygningen på grund af donation fra AP Møller og Chastine Mc-Kinney Møllers Fond. De donerede bygningen til den danske stat i august 2000. Byggeriet begyndte i juni 2001 og stod færdig i oktober fire år senere, i januar 2005 var der premiere med donorerne Mærsk Mc-Kinney Møller, den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen og dronning Margarethe II. 


/Stephanie