Det Kongelige Teater

 Hej,

Jeg vil fortælle om det kongelige teater, som er her på kongens nytorv og som er bygget som kongens teater. 

Det startede med den danske dramatiker Ludvig Holberg, der skrev nogle komedier, der blev grundlaget for den kongelige teater. Fra begyndelsen var det kun et par skuespillere, der var 8 skuespillere og 4 skuespillerinder, der var teatret med hjælp af kapital fra den danske kong Christian VI. Og fra begyndelsen var det også kun fransk skuespil, der blev vis, og lidt senere blev det og så vist tyske drama.

Perioden 1800-1850 er kendt som ”The golden age” af teater og det kongelige teater blev verdens kulturelle centrum, i det mindste i danskernes øjne. Og nu begyndt man også at omsætte nogle drama til dansk. 

Det er arkitekterne Dahlerup og Pedersen, der har designet  det Kongelige Teater og de ​​var kendt for deres fine design. Mange andre er også blevet kendt gennem det danske teater, for eksempel - Den danske skuespiller Johannes Poulsen, der blandt andet var i en af Shakespeares drama. Og så var dette teater den 14-årige H.C. Andersens ambitioner drejede sig om, og det var dette teater, der blev det sociale og kunstneriske omdrejningspunkt for hele Guldalderens galleri af geniale kunstnere.

Det er også blevet spillet musicals her i teatret, og den første var Ernst Bruun Olsen - Teenagerlove, som blev spillet i 1962.

Det Konglige Teater har over 250 år, gennemgået en en meget stor forandring. Indledningsvis havde det plads til ca. 800 tilskuere. Idag består Det Kongelige Teater af seks scener og der er plads til mange flere. 


// Carolina